Spoštovani učenci, starši,

 

šola na daljavo je za vse nas nekaj novega, popolnoma drugačnega, vendar upamo, da vam izobraževanje na daljavo ne povzroča preveč težav.

Včasih se zgodi, da zaradi prevelikega števila uporabnikov, internetne povezave “padejo”. Ne jezite se, poskusite ponovno čez nekaj časa in bo šlo.

Vsi se soočamo s popolnoma novo situacijo, ki se ji prilagajamo po svojih najboljših močeh. Pomembno je, da sodelujemo in si pomagamo.

Delo na daljavo je posebna oblika učenja, ki je v osnovni šoli nismo poznali. V prvem tednu pouka na daljavo so učitelji pridobili povratne informacije, ki so jih posredovali nekateri učenci in starši.  Da bi pouk na daljavo bil čim bolj učinkovit, pri tem pa otroci ne bi bili preveč obremenjeni, smo s 6. 4. 2020 uvedli nekaj novosti:

  • prilagojen urnik (učenci bodo imeli na dan najmanjše možno število predmetov),
  • večina učiteljev navodila za delo pošilja dnevno,
  • skušali bomo preiti na izobraževanje preko spletnih učilnic za učence od 4. do 9. razreda (nekateri učitelji to že uporabljajo) tudi zaradi morebitnega ocenjevanja znanja,
  • komunikacija za učence od 1. do 3. razreda se ni spremenila,
  • predvsem razredniki se poslužujejo tudi videokonferenc.

Še naprej so vsa navodila objavljena tudi na spletni strani šole, zato jo redno spremljajte.

Prosimo, da se učenci držijo dogovorjenih rokov za oddajanje nalog.

Učenci morajo imeti stik s šolo in nadaljevati z učenjem. Prav je, da jim starši pomagate predvsem pri tehničnih zadevah in jih spodbujate pri delu, ni pa potrebno, da ste ves čas njihov učitelj. Otroci veliko zmorejo narediti sami, če jim to omogočimo in dopustimo. S tem krepimo njihovo odgovornost in samozavest. Predlagamo, da z otrokom naredite za vsak dan urnik, kako bo potekal njegov delovni dan. Otroci naj doma pomagajo tudi pri drugih domačih opravilih. Vsak večer preglejte že opravljene dejavnosti in se pogovorite o težavah. Poskrbite, da bodo otroci imeli tudi urejen ritem spanja.

Delo za šolo je pomembno, a je le del našega življenja. Naj bo ta čas tudi čas za družino, za pogovore, skupne igre.

Ostanite zdravi in srečno.

Ravnateljica Eneja Rožanec